| |     latinica | english  
Насловна
Конкурс за суфинансирање пројеката за регион

Обавезна документација

Подносиоци пројеката OБАВЕЗНО достављају следећу ДОКУМЕНТАЦИЈУ:

  • Попуњен Образац 1 – за пријаву и писање предлога пројекта (саставни део овог обрасца је Пријава, Предлог пројекта и Изјава о непостојању сукоба интереса и веродостојности података у обрасцима за пријаву – потписана од стране овлашћеног лица у организацији која је подносилац пројекта)
  • Попуњен Образац 2 – предлог буџета пројекта
  • Решење о упису у регистар организација, или други одговарајући акт, као доказ да је организација регистрована у складу са прописима државе у којој делује; организације регистроване ван територије Републике Србије потребно је да доставе Решење или други одговарајући акт, преведен на српски језик код овлашћеног судског тумача за српски језик;

За организације чије је седиште регистровано у Републици Србији, провера    правног статуса се врши службеним путем преко званичног сајта органа за регистрацију, са даном пријема пријаве на конкурс.

  • За организације из иностранства уз пријавну документацију потребно је достављање инструкције за девизне уплате из банке у којој организација има отворен рачун (није довољно само попунити SWIFT и IBAN у образцу пријаве), са идентификационим подацима организације и уписаним подацима о овлашћеном лицу за располагање средствима, који се слажу са подацима неведеним у пријави, не старију од 30 дана од дана објављивања конкурса.

Напомена: Епархије Српске православне цркве у иностранству достављају фотокопију потврде о упису у Регистар цркава и верских заједница. Црквене јединице у оквиру епархије Српске православне цркве у иностранству, поред потврде о упису у регистар Епархије, достављају и потврду те Епархије да јединица има својство правног лица у смислу аутономних прописа СПЦ.

Пожељна пратећа документација:

  • Протокол или уговор о партнерству у случају партнерства више удружења, који јасно дефинише улоге и одговорности сваког партнера;
  • Писма препоруке од дипломатско конзуларног представништва на чијој се територији конзуларне надлежности пројекат реализује;
  • Остала писма препоруке.

Реализација пројекaта предвиђена је до 28. фебруара 2021. године.

Сви обрасци су доступни на интернет страници Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону www.dijaspora.gov.rs

Конкурс се објављује на интернет страници Министарства спољних послова www.mfa.rs  и интернет страници Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону www.dijaspora.gov.rs  20. јануара 2020. године, и у листу ,, Вести”.

Рок и начин достављања пројеката:

Заинтересовани су дужни да пројекте доставе најкасније до 10. фебруара 2020. године, у затвореној коверти са назнаком ,,За конкурс за регион”, уз навођење области конкурса, у складу са обрасцем за пријаву и писање пројекта, Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону, Кнеза Милоша 24-26, 11000 Београд, поштом препоручено или писарници МСП. Неблаговремене пријаве и непотпуна документација неће бити узети у разматрање.

Укупна вредност опредељених средстава за овај Конкурс износи до  52.500.000  (словима: педесет два милиона пет стотина хиљада) динара и то: 5.000.000 (словима: пет милиона) динара за програмске активности 0001 и  47.500.000 (словима: четрдесет седам милиона пет стотина хиљада) динара за програмске активности 0002.

Најмањи износ средстава који се може одобрити по пројекту износи 100.000 (словима: стотину хиљада) динара, а највећи  износ по пројекту износи 1.500.000 (словима: милион пет стотина хиљада)  динара.

Организација која се пријављује на Конкурс може аплицирати само са једним пројектним предлогом.

Образац за пријаву и писање предлога пројекта и Образац предлога буџета пројекта потребно је попунити читко, штампаним словима или откуцати на писаћој машини или персоналном рачунару, на српском језику и ћириличком писму.

Смернице за подносиоце предлога пројеката садрже детаљне критеријуме и приоритете на основу којих ће се пројекти оцењивати, као и информације о начину припреме и подношења пројектног предлога. Смернице за подносиоце предлога пројекта чине саставни део конкурсне документације.

Предата пријава и друга документација остаје трајно у архиви Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону и не враћа се подносиоцима.

Министар ће формирати конкурсну комисију која ће разматрати пристигле  пројекте и утврдити предлог Одлуке за суфинансирање пројеката. Резултати Конкурса биће објављени на интернет страници Министарства спољних послова www.mfa.rs  и интернет страници Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону www.dijaspora.gov.rs


Верзија за штампу
Дијаспора
Допунска настава на српском језику у покрајини Баден-Виртемберг
Конкурс за суфинансирање пројеката за дијаспору
Конкурс за суфинансирање пројеката за регион
Израда уџбеника на Брајевом писму за слепу децу у српским школама у дијаспори
Споразум између Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Министарства спољних послова Републике Србије
О дијаспори и Србима у региону
Клубови и удружења
Медији
Српска православна црква
Пројекти за дијаспору
Војни меморијали