| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

Обавештење у вези режима уласка у Р. Србију

Од 01.02.2021. године таксе за конзуларне захтеве ће се наплаћивати искључиво путем ЕЦ картица (Electronic Cash Karte), према важећем ценовнику конзуларних услуга. 

Према новим правилима које су ступиле на снагу 24.11.2021. године, свако ко долази у конзулат мора да има код себе 3Г потврде.

- Термини се од 08.03.2021 заказују онлине.

Често постављена питања странака

Радно време
Рад са странкама: 8:30 - 13:00 часова.
 

Празници

Адреса
Taubenstrasse 4
D-70199 ШТУТГАРТ
НЕМАЧКА

Телефон: + 49711 / 601-706-0 Локација/Мапа
Факс:        + 49711 / 649-40-48 Конзуларна надлежност
Е-mail: gk-stutgart@t-online.de Почасни конзули
Веб сајт: http://www.stuttgart.mfa.gov.rs  

 


 
МСП


Конкурси за суфинансирање пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и дијаспоре и матчне државе и Срба у региону

Увид у расписане конкурсе за суфинасирање пројеката као и додели националних признања за изузетан допринос можете извршити на следећим линковима:

https://www.mfa.gov.rs

https://www.dijaspora.gov.rs/uprava-za-dijasporu-konkursi/


 
 
Летњи камп српског као завичајног језика

У оквиру пројеката "Летњи камп српског као завичајног језика" Академска српска асоцијација позива све припраднике српске дијаспоре од 18 до 22 године да се пријаве на летњи камп који ће се одржати у Нишу.

Под покровитељством Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Министарства спољних послова летњи камп ће се одржати у периоду од 11. 7. до 17. 7. 2022. године.
Након завршетка кампа сви учесници ће добити потврде о похађању летњег кампа које издаје Академска српска асоцијација.

Замолили бисмо Вас да поделите ову информацију како би што већи број наших људи видео и како би сви заинтересовани могли да се пријаве.

Сви заинтересовани могу да се пријаве до 28. 5. 2022. године путем нашег сајта https://asasocijacija.com/prijava-ucenika-za-letnji-kamp-srpskog-kao-zavicajnog-jezika/ или да скину образац пријаве који се налази у прилогу имејла и пошаљу на имејл адресу: asasocijacija@gmail.com са насловом "Пријава - летњи камп".

APPLICATION_FOR_THE_SERBIAN_AS_HERITAGE_LANGUAGE_SUMMER_CAMP

INVITATION_TO_THE_SERBIAN_AS_HERITAGE_LANGUAGE_SUMMER_CAMP.pdf

ПРИЈАВА_УЧЕСНИКА_ЗА_ЛЕТЊИ_КАМП.pdf

ПОЗИВ_ЗА_ЛЕТЊИ_КАМП.pdf


Састанак са специјалним изаслаником Савезне владе СР Немачке за државе Западног Балкана

10.05.2022.

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са специјалним изаслаником Савезне владе СР Немачке за државе Западног Балкана Мануелом Сарацином, са којим је разговарао о економској сарадњи и билатералним односима, европским интеграцијама Србије, као и о регионалној ситуацији и иницијативама за повезивање земаља Западног Балкана.

Oпширније...
На згради Генералног конзулата Републике Србије у Штутгарту непознати yчиниоци синоћ су исписали графит који велича терористичку УЧК (тзв. Ослободилачку војску Косова)

Особље Генералног конзулата јутрос је уклонио графит са врата гараже и о инциденту обавестило надлежне органе СР Немачке.

Министарство спољних послова Републике Србије најоштрије осуђује овај провокативни и вандалски чин и очекује да yчиниоци буду пронађени.

 


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова