| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

Обавештење у вези режима уласка у Р. Србију

Од 01.02.2021. године таксе за конзуларне захтеве ће се наплаћивати искључиво путем ЕЦ картица (Electronic Cash Karte), према важећем ценовнику конзуларних услуга. 

- Термини се од 08.03.2021 заказују онлине.

Често постављена питања странака

Радно време
Рад са странкама: 8:30 - 13:00 часова.
 

Празници

Адреса
Taubenstrasse 4
D-70199 ШТУТГАРТ
НЕМАЧКА

Телефон: + 49711 / 601-706-0 Локација/Мапа
Факс:        + 49711 / 649-40-48 Конзуларна надлежност
Е-mail: gk-stutgart@t-online.de Почасни конзули
Веб сајт: http://www.stuttgart.mfa.gov.rs  

 


 
Србија у месецу Франкофоније

Example fallback content: This browser does not support PDFs.Please download the PDF to view it: Download PDF.


ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА СВА ЛИЦА КОЈА ОД ДАНАС, 31.12.2020.г. ИЗ СРБИЈЕ ПУТУЈУ У НЕМАЧКУ

31.12.2020.

ОД 31. 12. 2020. ГОДИНЕ, СВА ЛИЦА КОЈА ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ВАЗДУШНИМ ИЛИ ДРУМСКИМ ПУТЕМ ПЛАНИРАЈУ ПУТ У НЕМАЧКУ, ОБАВЕЗНА СУ ДА СЕ НАЈРАНИЈЕ 48 САТИ ПРЕ ПОЛАСКА НА ПУТ ТЕСТИРАЈУ НА ПРИСУСТВО ВИРУСА SARS Covid-19.

ПОСЕДОВАЊЕ НЕГАТИВНОГ РЕЗУЛТАТА ТЕСТА БИЋЕ НЕОПХОДНО ПРИЛИКОМ ИЗЛАСКА ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ.

ПРИХВАТА СЕ PCR ТЕСТ ИЛИ БРЗИ АНТИГЕНСКИ ТЕСТ КОЈИ ЈЕ УРАЂЕН У РЕФЕРЕНТНИМ ЛАБОРАТОРИЈАМА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ.

ТРОШКОВИ ТЕСТИРАЊА ПАДАЈУ НА ТЕРЕТ ПУТНИКА.

ОБАВЕЗА ТЕСТИРАЊА ВАЖИЋЕ ДО ДАЉЊЕГ.


 
 
Обележавање Дана сећања на страдале у НАТО агресији

24. март 2021. године

Председник Републике Србије Александар Вучић обратио се поводом обележавања Дана сећања на страдале у НАТО агресији.

„Ваша светости, поштовани председавајући Председништва Босне и Херцеговине, поштовани председници Народних скупштина Републике Србије и Републике Српске, поштовани председници влада Републике Србије и Републике Српске, уважени министри обеју влада, драги гости и пријатељи, представници српског народа из Црне Горе, Северне Македоније, Хрватске, хвала вам што смо и вечерас сви заједно и што је српски дух несаломив и непобедив.
 
Једно дете дневно и мало више од тога. То је она нajтежа, намучнија и најболнија бројка НАТО агресије из 1999. године. Убијено, заустављено, без икакве своје кривице, никакав  грех нису починили, без права на одбрану, и без права на правду, без права на живот.
 
Нико никада није одговарао за овај злочин, злочин већи од злочина. Нико за 2500 убијених цивила, али и војника и полицајаца који су криви само зато што су чували, штитили себе и своја огњишта. Нико никада није одговарао за више од 6000 рањених.

Oпширније...
Састанак са шефом Делегације Европске уније

Председник Републике Србије Александар Вучић састао се данас са шефом Делегације Европске уније амбасадором Семом Фабрицијем, са којим је разговарао о наставку борбе против пандемије Ковид-19 и изазовима у процесу масовне вакцинације, као и о динамици приступних преговора између Србије и ЕУ и стабилности у региону.  

Председник Вучић je захвалио на подршци коју ЕУ пружа Србији у условима пандемије и изразио наду да ће ускоро стићи и први контингенти вакцина из програма Ковакс.
 
 „Србија се међу првима прикључила овом програму чиме је још једном показала да је поуздан партнер Европске уније“, истакао је председник Вучић и нагласио да је наша земља заузела озбиљан и одговоран приступ борби против пандемије, о чему сведоче свеобухватне мере које је донела Влада Србије у циљу очувања здравља и живота људи, како грађана Србије, тако и у окружењу.

Oпширније...
Селаковић: Борба против свих облика криминала приоритет Владе Србије

08. март 2021. године

Министар спољних послова Србије Никола Селаковић рекао је данас да је борба против свих облика криминала у врху приоритета Владе Србије и неизоставан сегмент процеса придруживања ЕУ.

„То је и наша морална обавеза, како би генерацијама иза нас оставили један бољи свет“, рекао је Селаковић учествујући видео-линком на 14. Конгресу УН о спречавању криминала и кривичном правосуђу, који се одржава у Кјоту.

Министар Селаковић истакао је да је Србија као циљ поставила сузбијање високотехнолошког криминала, трговине људима, тероризма и илегалне миграције у „Другој националној процени претњи од тешког и организованог криминала“ из 2019. године.

Oпширније...
Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова