| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

Обавештење у вези режима уласка у Р. Србију

Важно обавештење поводом актуелне ситуације у вези са Корона вирусом можете погледати доле.     

Дежурни телефон: +49 711 601 706 22

У циљу сузбијања ширења заразне болести изазване вирусом COVID-19, као и одлуке покрајинске Владе Баден Виртемберг о пооштравању мера. Генерални конзулат Републике Србије у Штутгарту ће од 16.12.2020.г. до даљег примати странке само са терминима:

- издавање пасоша само уз термин,

- издавање путног листа ради путовања из хитних медицинских или породичних разлога, због смртног случаја или неког другог оправданог разлога.

Радно време
Рад са странкама: 8:30 - 13:00 часова.
 

Празници

Адреса
Taubenstrasse 4
D-70199 ШТУТГАРТ
НЕМАЧКА

Телефон: + 49711 / 601-706-0 Локација/Мапа
Факс:        + 49711 / 649-40-48 Конзуларна надлежност
Е-mail: gk-stutgart@t-online.de Почасни конзули
Веб сајт: http://www.stuttgart.mfa.gov.rs  

 


 
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА СВА ЛИЦА КОЈА ОД ДАНАС, 31.12.2020.г. ИЗ СРБИЈЕ ПУТУЈУ У НЕМАЧКУ

31.12.2020.

ОД 31. 12. 2020. ГОДИНЕ, СВА ЛИЦА КОЈА ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ВАЗДУШНИМ ИЛИ ДРУМСКИМ ПУТЕМ ПЛАНИРАЈУ ПУТ У НЕМАЧКУ, ОБАВЕЗНА СУ ДА СЕ НАЈРАНИЈЕ 48 САТИ ПРЕ ПОЛАСКА НА ПУТ ТЕСТИРАЈУ НА ПРИСУСТВО ВИРУСА SARS Covid-19.

ПОСЕДОВАЊЕ НЕГАТИВНОГ РЕЗУЛТАТА ТЕСТА БИЋЕ НЕОПХОДНО ПРИЛИКОМ ИЗЛАСКА ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ.

ПРИХВАТА СЕ PCR ТЕСТ ИЛИ БРЗИ АНТИГЕНСКИ ТЕСТ КОЈИ ЈЕ УРАЂЕН У РЕФЕРЕНТНИМ ЛАБОРАТОРИЈАМА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ.

ТРОШКОВИ ТЕСТИРАЊА ПАДАЈУ НА ТЕРЕТ ПУТНИКА.

ОБАВЕЗА ТЕСТИРАЊА ВАЖИЋЕ ДО ДАЉЊЕГ.


Десета конференција новинара и медија дијаспоре и Срба у региону

Удружење новинара Србије (УНС) под подршком Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Министарства спољних послова организоваће 29. децембра о.г., Десету медијску конференцију дијаспоре и Срба у региону.

Конференција ће због пандемије КОВИД 19 бити одржана преко ZOOM апликације.

Пријаве за учешће на конференцији заинтересовани представиници медија, удружења и организација могу да пошаљу на електронску адресу ana.petronijevic@uns.rs до 17. децембра.

 


 
 
Селаковић за Политику: Година подмлађивања српске дипломатије

26.01.2021.

Спољнополитичке позиције Србије се разумљиво прилагођавају новонасталим околностима на међународном плану, међутим наши спољнополитички приоритети су већ дуже време непромењени. Први и најважнији интерес нам је очување добросуседских односа и стабилности и мира у региону, и са тим у вези изналажење мирног и праведног решења за проблеме на Косову и Метохији, каже у интервјуу за „Политику“ министар спољних послова Србије Никола Селаковић.

Oпширније...
Вучић: Србија остаје на курсу победничке политике стабилности

29.12.2020.

Очување мира, брига о здрављу и бољи стандард најважнији су за Србију у 2021. години, истакао је председник Републике Александар Вучић, уверен да остварење тог амбициозног и нимало лаког задатка неће бити једноставно, али да је заједничким радом са Владом могуће остварити најбоље резултате, сигурност и извесну будућност за грађане.

Председник је поручио да је Србија зацртала велике и амбициозне циљеве за наредну годину, упркос тешким и сложеним међународним и регионалним приликама, те да ће настојати да у потпуности сачува мир и стабилност у региону и земљи, уз очување виталних националних и државних интереса.

Oпширније...
САОПШТЕЊЕ МИНИСТАРСТВА СПОЉНИХ ПОСЛОВА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

Министарство спољних послова демантује наводе појединих домаћих медија о томе да ће држављани Србије на привременом раду у иностранству бити дужни да плаћају порез на приходе остварене код иностраних послодаваца, не само у земљи привременог боравка, већ и у Србији.

Сматрамо да катастрофично интонирани текстови, засновани на недовољно истраженим чињеницама, о једној теми која се најдиректније тиче великог броја држављана Републике Србије у иностранству, безразложно стварају забринутост код дела наших држављана, што се може закључити и по повећаном броју њихових упита упућених дипломатско-конзуларним представништвима Србије.

Апелујемо на резиденте Србије који се привремено налазе у иностранству да се не обазиру на нетачне сензационалистички интониране текстове на ову тему, јер се, када је реч о процедурама опорезивања те категорије наших држављана, ништа суштински неће променити у односу на досадашњу праксу.  

У нади да се иза неодговорних и нетачних медијских написа о овој теми не крије зла намера, већ неразумевање, наглашавамо да Србија чини и да ће наставити да чини све како би на сваки начин помогла својој дијаспори.

Београд,
23. децембар 2020.


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова