| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

 

Obaveštenje u vezi režima ulaska u R. Srbiju

Od 01.02.2021. godine takse za konzularne zahteve će se naplaćivati isključivo putem EC kartica (Electronic Cash Karte), prema važećem cenovniku konzularnih usluga.

Prema novim pravilima koje su stupile na snagu 24.11.2021. godine, svako ko dolazi u konzulat mora da ima kod sebe 3G potvrde.
 

- Termini se od 08.03.2021 zakazuju online.

Često postavljena pitanja

Radno vreme
Rad sa strankama: 8:30 - 13:00 časova.


 


Ponedeljak - petak: 8:00 – 16:00 časova
 

Praznici

Adresa
Taubenstrasse 4
D-70199 ŠTUTGART
NEMAČKA

Telefon: + 49711 / 601-706-0 Lokacija/Mapa
Faks:     + 49711 / 649-40-48 Konzularna nadležnost
E-mail: gk-stutgart@t-online.de Počasni konzuli
Veb sajt: http://www.stuttgart.mfa.gov.rs  

 


 
MSP


Konkursi za sufinansiranje projekata koji svojim kvalitetom doprinose očuvanju i jačanju veza matične države i dijaspore i matčne države i Srba u regionu

Uvid u raspisane konkurse za sufinasiranje projekata kao i dodeli nacionalnih priznanja za izuzetan doprinos možete izvršiti na sledećim linkovima:

https://www.mfa.gov.rs

https://www.dijaspora.gov.rs/uprava-za-dijasporu-konkursi/

 

 


 
 
Sastanak sa specijalnim izaslanikom Savezne vlade SR Nemačke za države Zapadnog Balkana

10.05.2022.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa specijalnim izaslanikom Savezne vlade SR Nemačke za države Zapadnog Balkana Manuelom Saracinom, sa kojim je razgovarao o ekonomskoj saradnji i bilateralnim odnosima, evropskim integracijama Srbije, kao i o regionalnoj situaciji i inicijativama za povezivanje zemalja Zapadnog Balkana.

Opširnije...
MSP osuđuje ispisivanje grafita OVK na zgradi GK u Štutgartu

Osoblje Generalnog konzulata jutros je uklonio grafit sa vrata garaže i o incidentu obavestilo nadležne organe SR Nemačke.

Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije najoštrije osuđuje ovaj provokativni i vandalski čin i očekuje da yčinioci budu pronađeni.


Vučić: Slaveći Sretenje šaljemo poruku da želimo slobodnu, jaku i modernu Srbiju

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uručio je danas, povodom Dana državnosti Srbije, odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama i tom prilikom poručio da slaveći Sretenje, činimo posvetu našim velikim prethodnicima i šaljemo poruku da želimo slobodnu, jaku, i modernu Srbiju.

Predsednik Aleksandar Vučić je istakao da Sretenjski ustav potvrđuje Karađorđevu i Miloševu doktrinu da je Srbija država slobodnih seljaka, čije je pravo na imovinu potvrđeno najvišim pravnim aktom Kneževine.

Opširnije...
Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova