| |     ћирилица | english  
Naslovna
Nastup muzičkog ansambla "Grenzlos - quattro per due" u Štutgartu

U Državnoj višoj školi za muziku i izvođačku umetnost u Štutgartu održan je 13. aprila 2013.godine koncert ansambla "Grenzlos - quattro per due". Na poziv članice ansambla, pijanistkinje Jelene Stojković, koncertu su prisustvovali Generalni konzul R.Srbije u Štutgartu, gospodin Pero Janković i konzul Miodrag Mišić. U razgovoru sa članovima ansambla, gospodin Janković se zahvalio na pozivu i poželeo još mnogo uspešnih nastupa ovim mladim umetnicima koji su na najbolji način demonstrirali lepotu univerzalnog jezika muzike.

Ansambl, koji pored pijanistkinje iz Srbije Jelene Stojković, čine Yudum Çetiner, pijanistkinja iz Turske, Manuel Pérez Delgado (Španija) i Jürgen Spitschka (Nemačka) izvođači na udaraljkama, izveo je pred punim gledalištem dela: Fazil Saja, Dorotee Hofman, Morisa Ravela, Klausa Sebastijana Dreera, Stiva Rajha i Minasa Borbudakisa. "Grenzlos - quattro per due" nastupa od septembra 2012.godine a jedinstveni muzički izraz duguju zanimljivoj kombinaciju individualnih temperamenata izvođača, različite nacionalnosti, objedinjenih zvucima klavira i udaraljki u muzički prostor bez granica, prostor muzičke umetnosti kome svo četvoro podjednako pripadaju.

Pijanistkinja Jelena Stojković završila je Višu muzičku školu u Beogradu kao i Višu školu za muziku i teatar u Minhenu, gde je okončala i poslediplomske studije u klasi profesorke Bjanke Bodalie. Dalje školovanje nastavila je u klasi profesorke Evgenije Rubinove. Jelena Stojković nastupa i kao solisa i osvojila je brojne nagrade kako u zemlji tako i inostranstvu, među kojima se izdvajaju Prva nagrada na takmičenju pijanista u Kopenhagenu i nagrada za interpretaciju dela Prokofjeva na IBLA Grand Prix takmičenju u Raguzi.


Verzija za štampu
Arhiva vesti
Prijavljivanje za glasanje u inostranstvu do 12. marta
Koncert i večera za članove konzularnog kora u Pokrajini Baden Virtemberg
Poseta subotičkih studenata Štutgartu
21. Savezna smotra srpskog folklora Nemačke
Nastup muzičkog ansambla "Grenzlos - quattro per due" u Štutgartu