| |     ћирилица | english  
Naslovna
21. Savezna smotra srpskog folklora Nemačke

U Hajlbronu je 20.04.2013.godine, pod pokroviteljstvom lista "Vesti", održana 21. Savezna smotra srpskog folklora Nemačke, na kojoj je učestvovalo 15 kulturno-umetničkih ansambala. Smotri je, na poziv organizatora prisustvovao i gospodin Božidar Vučurević, konzul u Generalnom konzulatu Republike Srbije u Štutgartu, koji je u govoru pozdravio sve učesnike ove manifestacije, istakavši značaj negovanja narodnih pesama i igara u dijaspori, za očuvanje kulturnog identiteta i tradicije srpskog naroda van matice.

Čast da otvori smotru pripala je gospodinu Miladinu Dragičeviću, izaslaniku predsednika Republike Srpske, posle koga se skupu obratio gospodin Mića Ćetković, predsednik Saveza srpskih udruženja Nemačke, a među zvanicama je bio i gradonačelnik Hajlbrona, Hari Mergel.

Svi folklorni ansambli su se kvalifikovali za ovogodišnju 18. Evropsku smotru folklora u Nišu, koja će biti održana od 17. do 19. maja ove godine, a naredna 2014.godine će biti održana u Banjaluci pod pokroviteljstvom gospodina Milorada Dodika, predsednika Republike Srpske.


Verzija za štampu
Arhiva vesti
Prijavljivanje za glasanje u inostranstvu do 12. marta
Koncert i večera za članove konzularnog kora u Pokrajini Baden Virtemberg
Poseta subotičkih studenata Štutgartu
21. Savezna smotra srpskog folklora Nemačke
Nastup muzičkog ansambla "Grenzlos - quattro per due" u Štutgartu